fb-pixel

Chardonnay

Bora fajtajelleges, finom zamatú. Mindig nagy kihívást jelent a borászok számára, hiszen semleges íze engedi, hogy a termőhely jellege és borászati stílusa érvényesüljön. Alkoholban gazdag, magas savtartalmú bor. Markáns karakterjegyei miatt előnyére válik, ha pörkölt tölgyfahordóban érlelik. Illata zöldalma és tűzkőillat, néha füstre emlékeztet. Ízében dominálnak a más fajtákhoz nem hasonlíthatóan összetett savak.

FEHÉR BORAINK CHARDONNAY SZŐLŐBŐL:
Kunszállási Chardonnay

Kékrankos

Bora általában mélyvörös színű, csersavban gazdag, markáns ízvilágú bor. Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában is jelentős mennyiségben van jelen, de Magyarországon teljesedett ki leginkább, hiszen a kékszőlő fajták közül a legnagyobb ültetvényterülettel rendelkezik. Borának minősége nagy eltérést mutat az éghajlati és talajviszonyoktól függően.

ROZÉ BORAINK KÉKFRANKOS SZŐLŐBŐL:
Kunszállási kékfrankos
Kunszállási Cuvée

VÖRÖSBORAINK KÉKFRANKOS SZŐLŐBŐL:
Kunszállási Pinot-Kékfrankos - Vörösbor

Pinot Noir

Fiatalon bogyós gyümölcsökre emlékeztető, illatos bor palackban is sokáig fejlődik, szelídül, érik. Termése közepes mennyiségű cukrot és színanyagot, sok savat tartalmaz. Két-három éves érlelés után, kedvező esetben meggyre emlékeztető illat- és zamatanyagok alakulnak ki benne. Csersavban nem túl gazdag. Általános ízharmóniája meggy, málna, eper, szilva, lekvár, cseresznye.

ROZÉ BORAINK PINOT NOIR SZŐLŐBŐL:
Kunszállási Pinot Noir
Kunszállási Cuvée

VÖRÖSBORAINK KÉKFRANKOS SZŐLŐBŐL:
Kunszállási Pinot-Kékfrankos - Vörösbor

Technológiánk

2011-ben megépült Kunszálláson a Polyák Borászat, mely 2000 hl. mennyiségű bor előállítását biztosítja.
Az üzem alapterülete közel 800 m2. Itt történik a szőlőfeldolgozás, bortárolás és a palackozás.

Szőlőfeldolgozást korszerű és kíméletes technológiával végezzük. A 2016-os évtől a fejlesztéseknek köszönhetően, ha szükséges, oxigént is ki tudunk vonni a a palackozás előtt a borokból, ezáltal még frissebbé és üdévé tesszük.

Pincészetünk 4 fajta vörös és 4 fajta fehér szőlővel dolgozik. Rozé és fehér borainkat reduktív eljárással készítjük, míg a vörösborok esetén ászokhordós érlelést alkalmazunk. Minden esetben törekszünk az előállítás során arra hogy a boraink megőrizzék tiszta fajta jellegüket és jellegzetes ízvilágukat!